• Stockholm Continental
  • Stockholm Continental
  • Stockholm Continental mot Vasagatn
  • Stockholm Continental Takterass
  • Stockholm_Continental-Flygbild

Stockholm blir lite mer Continentalt

Stockholm Continental blir stans nya mötesplats. Vi bygger ett helt nytt kvarter mitt i city med hotell, restaurang och barer, bostäder och butiker. På takterrassen öppnar en bar och under jord finns citys nya pendeltågsstation.

Visionen har varit att skapa en ny mötesplats med upplevelser i flera plan. Vi vill också ge en av de viktigaste platserna i city ett lyft med en modern byggnad.

År 2016 flyttar Scandic in i hotellet med 400 rum. Samma år öppnas även entréerna på Vasagatan och Klarabergsviadukten så att resenärerna smidigt når tunnelbanan och Centralstationen via gången under Vasagatan. Överst i två av de fyra huskropparna byggs 20 bostadsrätter med utsikt över Riddarfjärden och Stockholms takåsar.

Pendeltågsstationen Stockholm City öppnar 2017 när Citybanan börjar rulla. Den nya stationen gör promenaden mellan pendeltåg och tunnelbana kortare samtidigt som centralstationen avlastas.

Arkitekt och entreprenad

Kim Herforth Nielsen på danska 3XN Arkitekter har ritat huset. Andreas Martin Löf Arkitekter har utvecklat interiören i bostadsdelen samt dess takterrass. Bostäderna utvecklas tillsammans med Strabag och börjar säljas under våren 2015.

Bostäderna

Bostadsdelen i projektet har skapats för att tillmötesgå den önska som finns från önskemålet från Stockholm Stads om att skapa fler bostäder i city och är en detaljplanelagd förutsättning för hela projektet. Eftersom bostadsdelen utgör en integrerad del i projektets byggprocess som inte kan brytas ut, samtidigt som bostäder inte är Jernhusens kärnverksamhet, har vi valt att utveckla dem i ett gemensamt bolag med bostadsutvecklaren Strabag som även är byggentreprenör för hela projektet. Försäljningen sköts av mäklaren Eklund Stockholm New York (ESNY).

#

Mats Carlsson Projektchef Continental 070-673 05 33 mats.carlsson@jernhusen.se

Länkar

Projektwebbplats

Stockholm Continental

Planprocessen

Stockholms stad

Mäklare för bostäderna

Eklund Stockholm New York