Affärsutvecklare Stadsprojekt i Göteborg

Jernhusen utvecklar, förvaltar och äger fastigheter längs den svenska järnvägen. Att arbeta på Jernhusen innebär att aktivt jobba för att fler väljer hållbara resor och transporter. Vi tillhör en framtidsbransch och efterfrågan på våra tjänster är stor. Idag är vi cirka 200 medarbetare och vill ha fler med på resan mot en effektivare transportsektor, ett bättre samhälle och ett grönare Sverige. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 171 fastigheter till ett värde av 14,4 miljarder kronor. Affärsområde Stadsprojekt, som utvecklar den stationsnära staden, växer och växlar nu upp organisationen i Göteborg. 

 
Affärsutvecklare Stadsprojekt
I Göteborgs stationsområde utformas nu RegionCity tillsammans med Göteborgs Stad. Planeringen pågår för fullt och är ett av Västsveriges största och mest intressanta utvecklingsprojekt. I takt med att genomförandet närmar sig och projekten blir fler - förstärker och kompletterar vi nu affärsutvecklingsgruppen.
Läs gärna mer på www.regioncity.se
 
Rollen
Tillsammans med teamet av affärsutvecklare kommer du att arbeta med att utveckla stationsområdet i Göteborg. Rollen är bred och komplex och du arbetar med allt från idé/analysstadie till att driva detaljplaner, utveckla och definiera erbjudanden samt att hitta och ha kontakt med presumtiva hyresgäster. Du ansvarar därefter för investeringen och förverkligandet av projekt. Det arbetet sker tillsammans med andra enheter inom Jernhusen.
I rollen som Affärsutvecklare rapporterar du direkt till Regionchef för Stadsprojekt i Göteborg.

Är du den vi söker?
Vi ser gärna att du har minst fem års erfarenhet av affärsutveckling och projektledning av större komplexa projekt inom fastighetsbranschen. Du har en bakgrund inom fastighetsutveckling och är van att arbeta i en affärsorienterad och marknadsinriktad roll.

Du har erfarenhet av att arbeta med tidiga skeden och har god kännedom om detaljplaneprocesser.

Goda kunskaper inom ekonomi krävs då Du kommer arbeta med analyser och med att ta fram formella beslutsunderlag till ledning/styrelse inför investeringsbeslut.

Vi ser gärna att du som person är affärsmässig, analytisk och strukturerad. Du har en förmåga att kunna tänka i nya banor, du är kommunikativ, bra på att samarbeta och att få med dig andra.

Det är viktigt att du är både drivande och tålmodig då arbetet innefattar processer över en lång tid.

Vi tror att du har en akademisk bakgrund som exempelvis Civilingenjör Väg och Vatten, Lantmäteri eller en annan likvärdig akademisk examen.

Utmaningen
Du får möjlighet att arbeta med ett av Göteborgs mest centrala och intressanta utvecklingsprojekt. Du får vara med och skapa en bättre stadsmiljö och bidra till en mer hållbar framtid. Rollen är bred och komplex och du är involverad i allt från idé till färdigställt projekt. Du får möjlighet att arbeta i ett affärs- och utvecklingsdrivet team med ett bra klimat och med bred erfarenhet.

Vi söker dig som ser möjligheterna i denna tjänst, vill anta utmaningen och dela med dig av ditt engagemang och driv.

Rekryterande chef är Urban Hammarlund.

Ansökan
Vill du veta mer är du välkommen att ta kontakt med:
Marie Bubach på Select Executive Search AB på telefon 0707–607243 alternativt marie@selectexecutivesearch.se