Vänta med Alfons Åberg på elva stationer

Vänta är inte särskilt kul. I alla fall om man inte har något att göra. Men visste du att de allra yngsta resenärerna fått egna lekytor med Alfons Åberg på elva stationer från Malmö i söder till Östersund i norr?

Lekytorna för de allra yngsta har byggts upp speciellt för att vara en plats där barn får vara sig själva. Man kan både leka stillsamt och livligt. Självklart kan en eller flera vuxna också sitta med om man vill.

Här kan du:

  • Leka i tåg
  • Spela spel
  • Pussla
  • Klättra
  • Koppla av
  • Och vara som barn är mest

Lek här

Alfons-lekytor finns i Stockholm, Göteborg, Malmö, Alvesta, Borlänge, Hallsberg, Linköping, Norrköping, Nässjö, Skövde och Östersund.

Fem #lifehacks när du reser med barn

Resa med barn kan vara en prövning enligt många rutinerade föräldrar. Här är några konkreta tips och mentala förhållningssätt som kan hjälpa dig på resan.

2019.03.14

Jag ska bara leka klart först...

När man är liten kan varje resa vara ett äventyr. Och äventyr kan som bekant vara påfrestande även för förberedda resenärer. Då kan det vara skönt att hitta trygga platser med saker man känner igen.

2019.03.21

Alingsås-Aberdeen med tåg, båt och barn

Vad får en barnfamilj att resa mellan Alingsås och Aberdeen?

2019.04.11

Tågluffa på kontinenten

Sverige i all ära. Ibland vill man resa lite längre. Här är några praktiska appar och sajter.

2019.03.14

Resmål i Sverige

Äventyret behöver inte ligga långt bort. Här är tio spännande och roliga utflyktsmål för hela familjen som ni kan komma enkelt till med tåg.

2019.03.14

Allt annat än aningslösa influencers

Det talas om flygskam, flygskatt och ohållbara resvanor. Här har vi samlat några av personerna, initiativen och grupperna som peppar och inspirerar dig till mer och bättre tågresande över hela världen.

2019.03.14

Sydeuropeisk familjesemester på räls

Familjen Edmark gillar att ta tåget. Både familjens stora och små passagerare gillar den vidunderliga utsikten från tågfönstret, spänningen på nattågen och möjligheten att semesterresa lite mer klimatsmart. Karin Edmark berättar här om förra sommarens äventyr och ser fram emot årets tågresa i Europa.

2019.05.15