Teknisk förvaltare till Malmö Centralstation

I tjänsten som Teknisk förvaltare sköter och ansvarar du för den tekniska förvaltningen för Malmö Centralstation samt närliggande kontorsfastigheter, till exempel Glasvasen. Fastigheterna är unika i sitt slag och tillhör Malmös mest kända och välbesökta byggnader. På Malmö Centralstation finns det över 20 caféer, restauranger och butiker och hit kommer varje dag mer än 50 000 besökare.

Som Teknisk förvaltare har du kostnadsansvar för all teknisk drift och sköter underhållsplanering. Du säkerställer att den tekniska förvaltningen drivs kostnadseffektivt och bidrar med en effektiv och snabb problemlösning med stort kundfokus.

Uppföljning samt säkerställande av myndighetskrav för fastighetsägaren, såsom brandskydd och arbetsmiljö, är en del av tjänsten. Du arbetar i nära samarbete med ekonomisk förvaltare och förvaltningsassistent. Samarbetet med affärsutvecklare och eventansvarig är också mycket viktiga kontaktytor. Du fungerar även som projektledare av hyresgästanpassningar och medverkar i upphandlingar. Du deltar i projektgrupper vid nyproduktion och större projekt.

 Ansvarsområden i stort

  • Löpande driftsansvar och skötsel för anvisade fastigheter i syfte att säkerställa fastigheternas långsiktiga funktion
  • Löpande styrning och uppföljning av drift- och skötselentreprenörer
  • Budget och prognoser för investeringar och kostnader
  • Kostnadsansvar för drift skötsel och underhåll
  • Ansvar för den löpande underhållsplaneringen
  • Ansvar för energieffektiviserande åtgärder
  • Löpande kundkontakter 
  • Löpande säkerhetsarbete och uppföljning av säkerhetsrutiner och myndighetskrav.
  • Du ansvarar för driftsystem och elanläggningar att dessa upprätthåller en hög driftsäkerhet enligt lagar och föreskrifter

Tjänsten är placerad på vårt Malmökontor där du sitter nära kunden, mitt i själva centralstationsbyggnaden. I tjänsten ingår också ett visst regionalt resande. Du rapporterar till förvaltningschefen för region Syd.

 

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. För rätt person finns det goda utvecklingsmöjligheter inom Jernhusen. Du kan påverka och skapa en effektivare verksamhet samt bidra till en mer hållbar framtid. Vi erbjuder möjligheten att arbeta i ett affärsdrivet bolag med ett bra klimat, en utvecklande miljö med stor kompetens där du får möjlighet att arbeta med en unik fastighetsportfölj där många av våra fastigheter finns i stadskärnans bästa läge.

Dina tidigare erfarenheter

Vi vill gärna att du är utbildad högskoleingenjör inom fastighetsteknik eller motsvarande. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet från liknande verksamheter. Erfarenhet av upphandling och kunskaper inom entreprenadrätt ser vi som en fördel, liksom erfarenhet av projektledning. Du har även kunskaper inom energioptimering och fastighetsteknik samt erfarenhet av att arbeta med upphandlade driftentreprenörer för fastighetsdriften. Det är meriterande om du har arbetat med förvaltning av handelsplatser och offentliga miljöer.

Du som person

Det är viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter. Viktiga egenskaper i denna roll är att du är en trygg och stabil person som är beslutsmässig och tydlig. Du har god social kompetens och förmåga att företräda Jernhusen i löpande direktkontakter med kunder och entreprenörer. Som person är du kundinriktad, affärsmässig och kvalitetsorienterad. Du vill ständigt utveckla och förbättra samarbetet med kunder, underleverantörer och entreprenörer samt klarar av att hantera investerings- och kostnadsbedömningar. Du är initiativrik, resultatorienterad och har ett förvaltande förhållningssätt med god förmåga att prioritera och planera ditt arbete. Men framför allt vill vi att du agerar med en positiv inställning. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Intresserad? Välkommen med din ansökan! 

Frågor angående tjänsten hanteras av rekryterande chef Thomas Marot, tel 072 2291128. Vi kommer att se över ansökningarna löpande men själva intervjuerna kommer att påbörjas i mitten av augusti, därför vill vi gärna ha din ansökan före 31 juli. Ansök genom att maila CV samt personligt brev till ansokan@jernhusen.se, märk din ansökan ”Teknisk förvaltare Malmö”.

Vi ser fram emot din ansökan!