Affärsutvecklare / Bostadsutvecklare med affärsfokus i Malmö

Vill du vara med och utveckla och skapa nya stadsdelar?

Affärsutvecklare/Bostadsutvecklare inom Jernhusens affärsområde Stadsprojekt innebär att arbeta med att utveckla den stationsnära staden, i första hand i Malmö. Detta är markområden/fastigheter som ofta påverkar stadsbilden och det kräver god förståelse för samhälle, infrastruktur, stationens roll i staden samt för flöden av resenärer och trafik. För att projekten ska bli framgångsrika krävs mycket samverkan med kunder, kommun, myndigheter, andra fastighetsägare med flera för att tillsammans skapa en attraktiv stadsmiljö.

Jernhusen bidrar till att möta bostadsbristen i dagens samhälle genom att utveckla attraktiva byggrätter för bostäder, vartefter vi säljer. Det handlar om mark vi äger både i och utanför centralstationsområdena i storstäderna. Jernhusen prioriterar att skapa värden och få fram byggklar mark, men bygger inte bostäder i egen regi.

Utmaningen

Rollen som Affärsutvecklare/Bostadsutvecklare rapporterar direkt till Regionchef för Stadsprojekt i Malmö. Tillsammans med ytterligare tre Affärsutvecklare kommer du att arbeta med att utveckla fastighetsbeståndet och stationsområdena i Malmö, Lund med omnejd, med fokus Malmö. Utvecklingsmöjligheter finns även på andra orter i södra Sverige. I rollen ingår även att vid behov medverka i utvecklingen av andra bostadsutvecklingsprojekt i Sverige. Syftet med rollen är att skapa bra utvecklingsprojekt som är hållbara och lönsamma. En viktig del av affärsutvecklingen är att i samverkan med interna och externa specialister leda aktuell bostadsutveckling kopplat till projekten och utveckla dess exitstrategi. Denna roll innebär mycket transaktionsfrågor och ansvar för att ta fram beslutsunderlag, och efter beslut driva och realisera affären.

Jernhusen ska inte äga bostäder, därför sker utvecklingen ofta i samverkan med externa bostadsutvecklare som partner. Denna roll ansvarar för att skapa olika affärupplägg med dessa och andra aktörer.

Din bakgrund/profil

  • Högskoleutbildning, exempelvis civilingenjör med bygg- och fastighetsinriktning, samhällsbyggande eller lantmäteri eller arkitektutbildning.
  • Arbetat fem-tio år med affärsutveckling och projektledning i större komplexa projekt inom bostadsutveckling.
  • Stor vana av olika transaktionsfrågor.
  • Flerårig erfarenhet från företag med mycket investeringar inom bostadsutvecklingsbranschen företrädesvis inom projektutveckling.
  • Ledarerfarenhet.

Är du den vi söker?

Det är viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter. Viktiga egenskaper i denna roll är att du är en trygg, stabil person som är beslutsmässig och har pondus. Du har affärskraft och förmåga att se och ta vara på affärsmöjligheter. Du har både en strategisk och operativ förmåga och kan röra dig mellan dessa på ett naturligt sätt. Du är en öppen, prestigelös, involverande och hjälpsam lagspelare med goda ledaregenskaper. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och dig som individ.

Vi erbjuder dig

Du kommer få stora möjligheter att påverka samt driva rollen och ditt ansvarsområde självständigt med spännande utvecklingsprojekt. Du kan påverka och skapa en bättre stadsmiljö samt bidra till en mer hållbar framtid. Jernhusen äger intressanta markområden och möjligheterna att arbeta med kul projekt är stora och garanterade. Du kommer arbeta från idé till färdigt projekt med fokus i första hand i tidiga skeden. En möjlighet att arbeta i ett affärsdrivet bolag med ett bra klimat och en utvecklande miljö med stor kompetens.

Vi söker dig som ser möjligheterna i tjänsten och som vill dela med dig av din erfarenhet, engagemang och driv. Vi vill att du berättar för oss vad det är som gör denna roll till just din utmaning. Vad är det som lockar dig och vad tänker du kring rollen? Berätta helt enkelt för oss varför du vill anta utmaningen!

Övrigt

Placeringsort Malmö med ett mindre antal resdagar till Jernhusens huvudkontor i Stockholm främst.

Jernhusen samarbetar med K2 Search i denna rekrytering. Vill du veta mer är du välkommen att ta kontakt med

Eva Backstam
076-000 18 20

Ken Ahl
073-540 52 80.

Ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Ansök till tjänsten på www.k2search.se. Urval, intervjuer och tester sker löpande. Välkommen med din ansökan!