Energianalytiker

Är du analytisk, engagerad och bra på att se nya möjligheter? Tycker du om att ta ansvar och stödja andra med din expertis? Då tror vi att du skulle passa perfekt som Jernhusens nya energianalytiker.

Jernhusens köper energi och vatten för cirka 130 miljoner kronor per år. En stor del av detta fördelas till Jernhusens hyresgäster, enligt våra framtagna affärsmodeller. Hur energi och vatten ska köpas in och fördelas innefattas i begreppet energiaffär. Energiaffären hanteras centralt i den nybildade enheten Energi- och infrastrukturaffär, placerad under affärsområdet för Depåer och Gods. Till denna enhet söker vi nu en Energianalytiker.

I rollen som Energianalytiker ansvarar du för att löpande hantera och följa upp Jernhusens energiaffär. Du ser till att det finns förutsättningar för att driva affären, i form av rätt priser och uppdaterade instruktioner och följer upp vidaredebitering och affärsmodeller. Som analytiker kommer du att jobba affärsområdesövergripande och vara ett stöd till förvaltningen. Du kommer även att hålla utbildningar internt för att säkerställa organisationens kompetens i energiaffärsfrågor. Tjänsten är placerad på Jernhusens huvudkontor i centrala Stockholm (Kungsbron).

Ansvarsområden

  • Löpande förvaltning av affären – till exempel prisberäkningar och framtagande av underlag för rapportering av leverans och elskatt.
  • Ansvar för Jernhusens centrala elinköp – kontaktperson för leverantörer, uppföljning av leveransen, löpande hantering av abonnemang.
  • Stöd till och utbildning av förvaltningen - till exempel i energidebitering, avtalsskrivning, budget och prognos, uppföljning av vidaredebiteringen och utbildning för nyanställda.
  • Driva och delta i projekt relaterade till energiaffären.

Vem är du?

Vi tror att du är i början av din karriär och vill utvecklas inom fastighetsbranschen och affärsutveckling kopplat till energi. Du kommer att bli vår specialist inom energiaffärsområdet och kommer utifrån detta att vara viktig som stöd till förvaltningen, vilket kräver att du har samarbetsförmåga och är tydlig i din kommunikation. För att lyckas med förvaltningsstödet är det viktigt att besöka våra olika lokalkontor i landet, vilket innebär en del resor i tjänsten.
Då affären omfattar många kunder och stora flöden är det viktig att du är analytisk och noggrann i dina arbetsuppgifter. Du projektleder och deltar i projekt inom energiaffären och behöver därför drivas av att lösa problem, samtidigt som du kan se helheten och förstå konsekvenserna av beslut.

Hos Jernhusen får du möjlighet att arbeta i ett affärsdrivet bolag med ett bra klimat och en utvecklande miljö med stor kompetens. Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Det är viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, vi tar ansvar och vi ser möjligheter.

Grundläggande krav:

  • Högskoleutbildning inom ekonomi eller teknik.
  • Mycket goda kunskaper i Excel.
  • Erfarenhet av självständigt analytiskt arbete t.ex. inom controlling.

Meriterande:

  • Erfarenhet inom energi, företrädesvis från energibolag, med kunskaper inom debitering och prissättning.
  • Erfarenhet från fastighetsbranschen.

Hur gör jag nu?

Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer, skicka ansökan till ansokan@jernhusen.se, märk din ansökan "Energianalytiker".
Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Emma Max 070-331 62 49.
Har du frågor som gäller rekryteringsprocessen kontakta Maria Callaghan 070-557 14 88.

Välkommen med din ansökan!