HR-controller med lönebakgrund

Vi söker nu någon som kan bidra med sina kunskaper inom HR-controlling och lön samtidigt som du kommer att vara en viktig del i avdelningens övriga HR-arbete.

HR-avdelningen på Jernhusen är ett engagerat team som genom affärsförståelse ger support till organisationen för att utveckla både verksamheten och våra medarbetare.

Rollen som HR-controller är en utvecklingsmöjlighet för dig som har bakgrundskunskap från lön men som är intresserad av att arbeta i en bredare HR-roll i ett bolag med höga ambitioner. I rollen som HR-controller ingår du i Jernhusens HR-avdelning som i övrigt består av Chef HR- och Verksamhetsutveckling, Verksamhetsutvecklare samt HR Business Partner.

Vi erbjuder möjligheten att arbeta inom ett affärsdrivet bolag med ett bra klimat i en utvecklande miljö med stor kompetens. Tjänsten är placerad på Jernhusens huvudkontor mitt i centrala Stockholm.

Arbetsuppgifter

  • Vara kravställare för den outsourcade lönefunktionen
  • Hantera löpande personal- och löneadministration
  • Agera som support i lön, förmåns- och kollektivavtalsfrågor gentemot organisationen
  • Löpande kontakt med ekonomiavdelningen samt månadsvis kontera och bokföra uppgifter kopplat till lön
  • Vara systemförvaltare för personalsystem Analys och uppföljning av nyckeltal samt ta fram presentationsmaterial till organisationen
  • Delta i lönerevision med ansvar för data och övergripande beräkningar samt genomföra årliga lönekartläggningar
  • Delta i HR-gruppens övriga utvecklingsprojekt

Vem är du?

Du har en relevant utbildning inom ekonomi eller lön och vill arbeta med HR-inriktning. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har god analytisk förmåga, systemvana, kunskap inom arbetsrätt och kollektivavtal, mycket goda kunskaper i Excel samt lätt att sätta dig in i och förstå olika ärenden. Det är starkt meriterande om du har erfarenhet av att driva utvecklingsarbeten och projekt samt har kunskap inom området tjänstepensioner.

Som HR-controller kommer du att få arbeta i en miljö med många kontaktytor, både internt och externt och det är därför viktigt att du som person är utåtriktad och relationsskapande samt trivs i en administrativ roll där du får och förväntas ta egna initiativ och även kunna arbeta självständigt. I den här rollen är det av stor vikt att du är noggrann, faktaorienterad och har ett öga för detaljer. Vidare har du en pedagogisk förmåga som gör att du har lätt att kommunicera och engagera på olika nivåer i organisationen. Du kan även med lätthet förklara analyser och nyckeltal för övriga i verksamheten.  Det är också viktigt att du kan identifiera dig med Jernhusens värdeord; Vi är engagerade, Vi tar ansvar och Vi ser möjligheter.

Vi kommer att intervjua löpande så ansök snarast, dock senast den 18/12. Har du frågor om tjänsten kontakta:

Veronica Sörensen
0736-962 640.

Ansökan skickas till ansokan@jernhusen.se, märk din ansökan "HR-controller"