Kontakt

Cecilia Granath

Pressansvarig

0734-39 26 21

cecilia.granath@jernhusen.se

Cykelkampanj gör plats för fler cyklar vid stationen i Varberg

2016-10-31

Jernhusen satsar nu på en omfattande cykelkampanj vid Varbergs Station. Syftet är att skapa en inbjudande cykelparkering och möjliggöra att fler kan parkera cyklarna.

Många resenärer kombinerar sin tågresa med att cykla till Varberg station. Men det är inte alla som tar med sig cykeln hem igen. För att lösa problemet med övergivna cyklar startar nu en kampanj där alla cyklar märks med information om att den kommer tas bort om dekalen fortfarande är kvar efter tre veckor.

– Vi ser att fler tar cykeln till tågstationen. Detta är något som vi vill uppmuntra genom att städa upp på cykelområdet och göra plats för fler cyklar, säger Charlotte Mattson, teknisk förvaltare på Jernhusen.

Jernhusen kommer under de närmast veckorna att märka samtliga parkerade cyklar med en färgglad dekal. Cykelägaren informeras om att cykeln transporteras bort om dekalen sitter kvar efter tre veckor. De cyklar som har kvar märkningen efter tre veckor betraktas som övergivna och transporteras till en närliggande uppställningsplats där de kan hämtas under några månader. För att säkerställa informationen under kampanjen sätts också skyltar upp i anslutning till cykelparkeringen.

För mer information:
Susanne Eklund, Jernhusen, telefon 076-136 70 80
Ann Lindberg, Tf pressansvarig Jernhusen, 0733-129 029