Kontakt

08 – 410 626 10

press@jernhusen.se

Telefonen är bemannad mån till fre 08.00 – 18.00.

 

Vid brådskande frågor utanför kontorstid:

Bo Albertsson, Pressansvarig

073 - 806 95 58

bo.albertsson@jernhusen.se

Jernhusen bygger om och moderniserar Flemingsbergs station

2016-10-21

Flemingsbergs station ska moderniseras. Jernhusen investerar 120 miljoner kronor för att göra plats för nya restauranger och butiker samt förbättra och skapa en attraktiv stationsmiljö för resenärerna.

Flemingsbergs station invigdes1991. Det är idag en välanvänd pendeltågsstation där 4,4 miljoner resenärer passerar varje år. Flemingsberg växer kraftigt och förutom befintliga verksamheter som sjukhus, högskola samt polis och tingsrätt byggs och planeras många nya arbetsplatser i området.

–  För att möta resenärernas behov av service kommer Jernhusen utveckla stationen med fler butiker och servicefunktioner som underlättar vardagen, säger Björn Johnson, affärsutvecklare på Jernhusen. Vi passar samtidigt på att förbättra inomhusmiljön med installationer som exempelvis nya snurrdörrar.

Byggarbeten påbörjas i januari 2017 och kommer att ske i fem etapper. I februari 2018 beräknas nya hyresgäster kunna flytta in.

Fakta Flemingsberg:

Flemingsberg är en av södra Stockholms största mötesplatser med mycket goda kommunikationer.

Här växer en urban stadsmiljö fram med närmare 12 000 nya bostäder, 20 000 arbetsplatser och en ny central stadskärna med handel, kultur och service.

Campusområdet rymmer nästa år de fem högskolorna Karolinska Institutet, KTH, Södertörns högskola, Röda Korsets Högskola och Stockholms Musikpedagogiska Institut. Här utvecklas även de två forskningsmiljöerna Neo och Technology and Health.

Den växande campusmiljön har närmare 17 000 studenter där Karolinska Universitetssjuk-husets vård och forskning är en naturlig del.

För mer information:

Björn Johnson, Affärsutvecklare Jernhusen. 072-535 29 66

Cecilia Granath, Pressansvarig Jernhusen, 0734-39 26 21

www.jernhusen.se