Kontakt

Cecilia Granath

Pressansvarig

0734-39 26 21

cecilia.granath@jernhusen.se

Kliv in i konsten på Västerås Centralstation

2017-03-01

Den 1 mars blir det sportlovsaktiviteter på Västerås Centralstation. Nationalmuseum låter besökare bli en del av konsten genom greenscreen-teknik och genomför guidade visningar av konstutställningen på plats utgjord av reproduktioner i generöst storformat.

För att bjuda resenärer och besökare på en oväntad och trevlig upplevelse på stationen visar Jernhusen, tillsammans med Nationalmuseum, utställningen ”Det offentliga rummet”.

Den 1 mars kan alla vara med och göra bilderna från utställningen och andra verk från Nationalmuseum levande. En del av stationen förvandlas till en greenscreen-verkstad (ett stort grönt tyg), för sportlovslediga barn och deras familjer. Med lekfullt humör får man testa hur det blir att ta plats i målningarnas värld. Med målningarnas hjälp kan man resa i tiden och ge sig in och förändra bildernas berättelser.

Det finns också möjlighet att följa med på Nationalmuseums guidade visningar under dagen.

- Västerås Centralstation är ett nav för resande och under sportlovsveckan passerar många Västerås Centralstation. I väntan på tåg eller buss kan alla få vara med om en annorlunda och rolig konstupplevelse säger, Ann Lindberg på Jernhusen.

När: 1 mars

Tider:

  •  Kl 12.00-12.30: Guidad visning
  •  Kl 13.00.-15.00: Pop-up verkstad
  •  Kl 15.00-15.30: Guidad visning

Var: Gångbron över spåren på Västerås Centralstation

För mer information:

Ann Lindberg, Ansvarig kundundersökningar och Brand Alliances Jernhusen,

0733-129 029
Cecilia Granath, Pressansvarig Jernhusen, 0734-39 26 21