Kontakt

Cecilia Granath

Pressansvarig

0734-39 26 21

cecilia.granath@jernhusen.se

Hamburgare och solceller samsas på taket på Flemingsbergs station

2017-07-06

Moderniseringen av Flemingsbergs station pågår för fullt. I början av 2018 är allt klart och nio nya restauranger och butiker skapar en mötesplats för både resenärer och de som arbetar och bor i området. Det blir också en ny takterrass med uteservering.

De restauranger och butiker som öppnar på Flemingsbergs station är Espresso House, Apoteket, Pressbyrån, Sushirullen samt Burger King, som också kommer ha servering på takterrassen. Det blir även en street-foodyta med Wok & Sushi, Italienska Köket, Bröd & Salt. På stationen kommer det också att finnas en frisörsalong.

-          Med nya restauranger ökar vi servicen till de 22 000 resenärerna som går genom stationen varje dag. Trenden visar tydligt att resandet kommer fortsätta att öka, säger Björn Johnson, affärsutvecklare på Jernhusen. Vi passar också på att installera 230 kvadratmeter solceller som bidrar till fastighetens energiförsörjning.

För att förbättra inomhusmiljön installeras bland annat nya snurrdörrar som förhindrar drag genom stationen. Hissar och rulltrappor renoveras i samarbete med Trafikverket och Stockholms Lokaltrafik.

Fakta Flemingsbergs station:

  • 22 000 resenärer går genom stationen varje dag.
  • Invigning i februari 2018.
  • Nio nya butiker och restauranger.

För mer information:
Björn Johnson, Affärsutvecklare Jernhusen. 072-535 29 66
Cecilia Granath, pressansvarig Jernhusen, 0734-39 26 21

170316 Flemingsbergs station vy från öster Fotograf Per Myrehed

Ladda ner högupplöst bild

170316 Flemingsbergs station vy från väster Fotograf Per Myrehed

Ladda ner högupplöst bild