Kontakt

Cecilia Granath

Pressansvarig

0734-39 26 21

cecilia.granath@jernhusen.se

Jernhusen rekryterar nyckelkompetenser inom arkitektur och stadsbyggnad

2017-10-16

Jernhusen stärker sin arkitektur- och stadsbyggnadskompetens genom att rekrytera Anna Bergström och Jonas Jernberg som projektutvecklare.

Jernhusen står inför stora utvecklingsprojekt i Stockholm City när planerna för en ny Centralstation tar form. Arkitekt Anna Bergström ska initialt fokusera på program- och hållbarhetsarbetet.

– Det känns fantastiskt att få in Annas kompetens och erfarenheter i ett så utmanande stadsutvecklingsprojekt som överdäckningen av Centralstationsområdet i Stockholm, säger Daniel Markström, regionchef Jernhusen. Vi är övertygade om att hennes gedigna arkitekturkompetens kommer stärka oss ytterligare som beställare.

Anna kommer från en roll som delägare och vice vd på BSK Arkitekter.

– Anna är en drivande arkitekt som har lett arbetet hos oss i många komplexa projekt. Vi gratulerar Jernhusen till rekryteringen och till att teamet kring utvecklingen av Stockholms mest krävande projekt nu får ytterligare en stark arkitekt i ledningen, säger Stina Ljungkvist, vd för BSK Arkitekter.

Jernhusen rekryterar samtidigt Jonas Jernberg, arkitekt och hållbarhetsexpert inom stadsbyggnad, till region Riks.

– Stadsutveckling i stationsnära lägen är värdeskapande i så många aspekter. Jernhusens verksamhet växer med både fler och större projekt. Båda rekryteringarna är en del i företagets satsning inom stadsutveckling, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef Jernhusen.

Jernhusen utvecklar nya stationsnära stadsdelar som ska fyllas med kontor, bostäder och ytor för handel och service som bidrar till att fler väljer att resa kollektivt. De kommande tio åren ska cirka tio miljarder investeras i Stockholm, Göteborg och Malmö samt ytterligare projekt runt om i landet.

För mer information:

Daniel Markström, Regionchef Stadsprojekt Jernhusen, 070-740 48 64
Ann Wiberg, Affärsområdeschef Stadsprojekt Jernhusen, 0734-39 26 28
Cecilia Granath, Pressansvarig Jernhusen, 0734-39 26 21

Anna Bergström Foto Per Kristensen

Ladda ner högupplöst bild