Kontakt

Cecilia Granath

Pressansvarig

0734-39 26 21

cecilia.granath@jernhusen.se

Jernhusen stärker organisationen inom stationsnära stadsutveckling i Malmö

2017-11-20

Jernhusen stärker organisationen i Malmö genom att rekrytera Andreas Ivarsson som ny regionchef för affärsområde Stadsprojekt. Tidigare regionchefen Rolf Larsson går vidare i en ny nationell roll som affärsstrateg inom stadsutveckling.

Andreas Ivarsson, som börjar på Jernhusen vid årsskiftet, kommer närmast från Wihlborgs fastigheter men har också varit marknadsområdeschef för Malmö på Skandia fastigheter.

– Jag är mycket glad att Andreas kommer med sin gedigna ledarerfarenhet och kompetens inom fastighets- och stadsutveckling i Öresundsregionen. Det kommer bidra till den fortsatta utvecklingen av våra projekt i Skåne, säger Ann Wiberg chef för affärsområde stadsprojekt.

I Malmö är Jernhusen i en intensiv fas i utvecklingen av Centralstationsområdet där bygget av nya kontorshuset Foajén precis startat. I den nya stadsdelen Södra Nyhamnen planeras också för nya bostads- och kontorsfastigheter samt en ny domstolsbyggnad.

– Att få verka inom de kanske mest attraktiva markområdena i Sverige i stationsnära lägen och tillsammans med övriga teamet driva stadsutveckling med långsiktighet och affärsmässighet som ledord ska bli mycket inspirerande. Med resenären i fokus investerar Jernhusen i Sveriges attraktivaste lägen och det känns som en stor förmån att få ta en aktiv och drivande roll i detta viktiga arbete, säger Andreas Ivarsson.

Tidigare regionchef Rolf Larsson tillträder en ny nationell roll som affärsstrateg inom stadsutveckling. Rolfs erfarenheter av stationsnära stadsutveckling i t.ex Södra Ny hamnen får stor betydelse när Jernhusen driver liknande utveckling i andra delar av landet.

Jernhusen utvecklar stationsnära stadsdelar med nya arbetsplatser, bostäder och service för att fler lättare ska kunna välja kollektivtrafiken. I Malmö är de stora områdena Ellstorp och Kirseberg intill Östervärns station exempel på kommande utvecklingsområden. Lunds stationsområde och nya etapper av Södra Nyhamnen är andra utvecklingsfastigheter.   

Andreas Ivarsson

Ladda ner högupplöst bild