Kontakt

Henrik Fontin

Chef HR & Kommunikation

0706-20 11 88

henrik.fontin@jernhusen.se

Jubileumsplatsen – en försmak av RegionCity

2018-06-04

Den 4 juni går starten för RegionCitys första etapp, Jubileumsplatsen. En food court på initiativ av Jernhusen i samverkan med utvalda pionjärer från den lokala matscenen i Göteborg. Food courten öppnar i en modern installation bakom Nils Ericsonterminalen vid spår 16.

Jubileumsplatsen, i anslutning till Centralstationen och framtida Station Centralen för Västlänken, blir Västsveriges mest centrala plats. Här ska så småningom en helt ny stadsdel ta form. Nu öppnar en testarena på Jubileumsplatsen med en temporär designinstallation av moderna containrar placerade med varierande nivåskillnader där krögarna har sina restauranger.

– Vi är övertygade om att mänskliga möten är grunden för all innovation och tillväxt. Med de nya matkoncepten på Jubileumsplatsen tar vi första steget att öppna platsen och göra den känd för göteborgarna och för resenärerna, säger Urban Hammarlund, regionchef på Jernhusen.

Krögarna som flyttar in representerar en populär matkultur i Göteborg, allt från lokal seafood till internationell streetfood. Pigpen by The Barn, Asia TO-GO by MARKET, Gourmetkorv, La Fesque, The Salad Bar och Fruit ‘n Berry kommer alla bistå med sina unika matkoncept. Samtliga är utvalda med omsorg för sin entreprenörsanda och kvalitét på matkoncepten. Tillsammans kommer de presentera en food court med gemensamma sittytor, loungeområde och terrass.

Jubileumsplatsen innehåller också ett odlingsområde och växtexperiment på taket. För den som vill veta mer om RegionCity och följa planerna finns en utställning på platsen.

Mer information:
Urban Hammarlund, Regionchef Jernhusen Göteborg, 070-569 29 49
Cecilia Granath, Pressansvarig, Jernhusen, 0734 - 39 26 21

Jubileumsplatsen RegionCity 180604 1

Ladda ner högupplöst bild

Jubileumsplatsen RegionCity 180604 2

Ladda ner högupplöst bild

Jubileumsplatsen RegionCity 180604 3 Fruit and Berry

Ladda ner högupplöst bild

Region City Överblick 180604

Ladda ner högupplöst bild