Kontakt

Henrik Fontin

Chef HR & Kommunikation

0706-20 11 88

henrik.fontin@jernhusen.se

Den kreativa industrin expanderar i  Sveriges mest centrala läge

2018-09-20

Kontoren på Stockholms Centralstation är nu fullt uthyrda då Jernhusen tecknat avtal med det svenska tech-bolaget Zound Industries. Bolaget flyttar in på ytterligare 1640 kvadratmeter och tar med detta upp totalt 3640 kvadratmeter på stationen för sina cirka 200 medarbetare.

Zound Industries är känt för varumärken som Marshall och Urbanears och skrev nyligen på ett exklusivt avtal med Adidas om att producera deras kommande ljudprodukter. Detta innebär en expansion och Zound Industries väljer att stanna kvar på Centralstationen. Just närheten till goda kommunikationer och den centrala staden förblir en viktig aspekt då läget underlättar för både kommunikationer och rekrytering.

– Ett centralt läge är mycket viktigt för våra anställda och hjälper oss att attrahera nya duktiga medarbetare. De unika kontorslokalerna fungerar också som ett nav för kreativitet, innovation och tech, vilket är perfekt för ett växande företag som Zound Industries, säger Mariana Sundin, HR Director, Zound Industries.

Jernhusen har varsamt utvecklat de unika kontorsytorna med stora salar med högt i tak, fina trägolv och med många originaldetaljer från 1872.

– Stockholms Centralstation är Sveriges mest centrala läge och en bra utgångspunkt för alla slags möten och affärer, säger Pontus Larsson, chef Förvaltning på Jernhusen.

Jernhusen har märkt ett ökat intresse från tech-bolagoch andra företag som vill testa okonventionella och kreativa kontorskoncept. I Jernhusens kontorshus Glasvasen i Malmö pågår just nu ett projekt där Jernhusen tillsammans med en hyresgäst sammanför digitala tjänster med en fysisk kundmötesplats. Jernhusen inspireras av detta och fortsätter utveckla framtidens fastigheter tillsammans med hyresgästerna.

För mer information:

Pontus Larsson, Chef Förvaltning Stationer på Jernhusen, 070-825 26 95

Cecilia Granath, Pressansvarig, Jernhusen, 073-439 26 21

Stockholms-Centralstation

Ladda ner högupplöst bild