Kontakt

Henrik Fontin

Chef HR & Kommunikation

0706-20 11 88

henrik.fontin@jernhusen.se

Glasvasen i Malmö nominerad till hållbarhetspriset Gröna Lansen

2018-09-07

Jernhusens kontorshus Glasvasen blir ännu grönare då fastigheten blivit nominerad till Malmö Stads hållbarhetspris Gröna Lansen som belönar ett miljömässigt hållbart byggande.

Kontorshuset Glasvasen, ett stenkast från Malmö Centralstation, är redan ett grönt utropstecken i Malmö med sin böljande gröna glasfasad. Huset, som är certifierat med Breeam Excellent, får följande motivering av juryn:

”På Malmös mest kommunikativa läge förenas höga miljöambitioner med en organisk iögonfallande arkitektur i kontorshuset Glasvasen. Både inomhusmiljö och stadsmiljö är gjorda med stor omsorg och teknikens möjligheter tas väl tillvara. Gröna hyresavtal och ett affärskoncept med fokus på hållbarhet och ett varierat utbud, bidrar till att göra helheten komplett.”

– Arbetsplatser nära en station är hållbart i sig, men vi vill också bygga själva husen på ett hållbart sätt och att bli nominerad till Gröna Lansen känns därför väldigt roligt och gör mig stolt, säger Ann Wiberg, affärsområdeschef för Stadsutveckling på Jernhusen

Glasvasen, som är ritad av Kanozi Arkitekter, är första kontorshuset i utvecklingen av området Södra Nyhamnen vid Malmö Centralstation. Här jobbar idag 400 personer och på sikt kan över 3000 person bo och arbeta i de kontor och bostäder som fortsätter att utvecklas och byggas här.

Länk till sida på Malmö stadswebb om priset

Länk till Jernhusen.se

Prisutdelningen äger rum på Stadsbyggandets dag den 14 september på Malmö Live.

För mer information:

Ann Wiberg, Chef affärsområde Stadsutveckling Jernhusen, 073-439 26 28

Cecilia Granath, Pressansvarig, Jernhusen, 073-439 26 21