Kontakt

Henrik Fontin

Chef HR & Kommunikation

0706-20 11 88

henrik.fontin@jernhusen.se

Alfons Åberg har flyttat in på Malmö Centralstation

2018-12-17

Lagom till julen och den stora resehelgen har Alfons Åberg flyttat in på Malmö Centralstation. Den nya lekytan gör väntan på tåget lite roligare och är öppen för alla barn.

– Vi vill skapa nya spännande mötesplatser för både vuxna och barn och självklart vill vi inspirera fler barn att välja tåget, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

Gunilla Bergströms hyllade barnböcker med Alfons Åberg har roat flera generationer av föräldrar och barn. Med träffsäkra skildringar av vardagens dilemman och glädjeämnen har Alfons Åberg lärt oss mer om det mesta. Under 2018 har Alfons Åberg tagit klivet in på sex av Jernhusens stationer, nu har turen kommit till Malmö.

– Vi vill lyfta barnperspektivet och göra det roligare för barnen att vänta på buss eller tåg, de är framtidens resenärer. Vi är väldigt glada över att det här samarbetet leder till att Alfons Åberg flyttar in på våra stationer. Alla barn, även vi lite vuxna barn, kan relatera till Alfons Åberg och hans pappa, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

”Res med Alfons Åberg” ger barnen möjlighet att mötas mellan fantasi och verklighet i väntan på tåget eller bussen. Beroende på stationens förutsättningar anpassas lekytan. I Malmö finns lekytan i glashallen i anslutning till de stora resenärsflödena.

Gunilla Bergströms son Pål Andersson som är delägare och jobbar dagligen med Alfons Åberg via rättighetsbolaget Bok-Makaren AB är glad över samarbetet:

– Jätteroligt. Tågstationer är som en miniatyr av samhället i stort. Alla åker tåg. Vuxna, barn, far- och morföräldrar. Gunilla kommenterade det själv som en glad överraskning, ”vad kul”.

Lekytan “Res med Alfons Åberg” finns nu i Norrköping, Borlänge, Göteborg, Skövde, Stockholm, Linköping och Malmö.

För mer information:

Cecilia Granath, Pressansvarig, Jernhusen, 073-439 26 21

Anton Wigbrand, Projektledare Kommunikation, Jernhusen, 070-891 88 47

Elisabet Granlund, Verksamhetschef, Bok-Makaren AB, 076-205 09 09

Alfons med tåg i Malmö

Ladda ner högupplöst bild

Alfons tåg i Malmö

Ladda ner högupplöst bild