Kontakt

Henrik Fontin

Chef HR & Kommunikation

0706-20 11 88

henrik.fontin@jernhusen.se

Sveriges populäraste järnvägsstationer – här är topplistan - Göteborg och Borås i toppen

2019-03-15

Sveriges tågresenärer blir inte bara fler, de uppskattar också landets stationer allt mer. Detta visar Jernhusens återkommande mätning Nöjd Resenärs Index. Nöjdast är resenärerna i Nässjö. Borås är 2018 med i undersökningen för första gången och hamnar på en delad andraplats med resultatet 80. Göteborg hamnar med resultatet 77 på listans tredjeplats och ökar med hela 9 indexpunkter jämfört med den förra mätningen 2016.

Jernhusen mäter återkommande hur Sveriges tågresenärer uppfattar miljön, tryggheten och servicen på landets största järnvägsstationer. Den senaste undersökningen omfattar 36 stationer och genomfördes i samarbete med Novus i december 2018. Resultatet ökar för hela landet med totalt fyra punkter till 73. Göteborg ökar rejält och höjer sig med 9 indexpunkter jämfört med 2016 års undersökning.

- Undersökningen visar att resenärerna känner sig trygga och att det är rent och välkomnande. De är också nöjda med utbudet av restauranger och caféer, säger Åsa Dahl, affärsområdeschef på Jernhusen.

Vid förra mätningen mättes nöjdheten endast hos ett urval av stationer, medan 2018 års undersökning omfattade samtliga större stationer hos Jernhusen.

- Trygga, tillgängliga och trevliga stationer är vårt bidrag till att göra det attraktivt för fler att välja tåget. Undersökningen visar att vi är på rätt väg och den ger oss ett bra underlag till fortsatta förbättringar på stationer i alla storlekar och över hela landet, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

TOPPLISTAN 2018

• Nässjö – NRI 81

• Malmö, Gävle, Borås – NRI 80

• Göteborg – NRI 77

• Lund, Östersund – NRI 76

• Linköping, Alvesta – NRI 75

Se hela listan med alla stationer, siffror och jämförelser från föregående år i bilagan.

För mer information:

Cecilia Granath, Pressansvarig Jernhusen, 0734-39 26 21

Borås Centralstation exteriör Foto Per Myrehed

Ladda ner högupplöst bild

Borås Centralstation interiör Foto Per Myrehed

Ladda ner högupplöst bild

Göteborg Centralstation exteriör Foto Björn Rudnert

Ladda ner högupplöst bild

Göteborg Centralstation interiör Foto Björn Rudnert

Ladda ner högupplöst bild