Kontakt

Henrik Fontin

Chef HR & Kommunikation

0706-20 11 88

henrik.fontin@jernhusen.se

Sveriges populäraste järnvägsstationer – här är topplistan - Malmö på delad andraplats

2019-03-15

Sveriges tågresenärer blir inte bara fler, de uppskattar också landets stationer allt mer. Detta visar Jernhusens återkommande mätning Nöjd Resenärs Index. Nöjdast är resenärerna i Nässjö där stationen uppnår ett NRI på 81. I toppen ligger också Borås, Gävle och Malmö på en delad andraplats.

Jernhusen mäter återkommande hur Sveriges tågresenärer uppfattar miljön, tryggheten och servicen på landets största järnvägsstationer. Den senaste undersökningen omfattar 36 stationer och genomfördes i samarbete med Novus i december 2018. Resultatet ökar för hela landet med totalt fyra punkter till 73. Malmö hamnade på en delad andraplats och har sedan den förra mätningen 2016 förbättrat sitt resultat med 7 indexpunkter.

- Undersökningen visar att resenärerna tycker det är enkelt att hitta, de känner sig trygga och att det är rent och välkomnande. De är också nöjda med utbudet av restauranger, caféer och kiosker, säger Åsa Dahl, affärsområdeschef på Jernhusen.

Vid förra mätningen mättes nöjdheten endast hos ett urval av stationer, medan 2018 års undersökning omfattade samtliga större stationer hos Jernhusen.

- Trygga, tillgängliga och trevliga stationer är vårt bidrag till att göra det attraktivt för fler att välja tåget. Undersökningen visar att vi är på rätt väg och den ger oss ett bra underlag till fortsatta förbättringar på stationer i alla storlekar och över hela landet, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

TOPPLISTAN 2018

• Nässjö – NRI 81

• Malmö, Gävle, Borås – NRI 80

• Göteborg – NRI 77

• Lund, Östersund – NRI 76

• Linköping, Alvesta – NRI 75

Se hela listan med alla stationer, siffror och jämförelser från föregående år i bilagan.

För mer information:

Cecilia Granath, Pressansvarig Jernhusen, 0734-39 26 21

Malmö Centralstation exteriör Foto Björn Rudnert

Ladda ner högupplöst bild

Malmö Centralstation interiör Foto Björn Rudnert

Ladda ner högupplöst bild