Kontakt

Henrik Fontin

Chef HR & Kommunikation

0706-20 11 88

henrik.fontin@jernhusen.se

Butiker får stänga under helgerna på Stockholms Centralstation i april

2020-04-07

Antalet resenärer på Stockholms Centralstation och Cityterminalen har minskat drastiskt i och med åtgärderna för att minska smittspridningen av Covid-19. För att stötta hyresgäster som har en svår situation har Jernhusen beslutat att butiker, caféer och restauranger får hålla stängt under helgerna om de vill. Beslutet gäller till och med 3 maj.

För att ytterligare underlätta för hyresgästerna på Stockholms Centralstation och Cityterminalen minskas också öppettiderna under vardagarna. Majoriteten av butiker, caféer och restauranger kommer minst vara öppna mellan kl. 11-17, men det kan finnas butiker som väljer att ha öppet längre.

– Vi har full förståelse för hyresgästernas situation när det är betydligt färre personer på stationerna som handlar i butikerna och på restaurangerna. Vi fokuserar nu på så bra lösningar som möjligt för hyresgästerna under tiden som vi tar oss igenom krisen, säger Cecilia Granath, pressansvarig Jernhusen.  När situationen vänder ska centralstationen fortsättningsvis vara en plats med bra service och vi hoppas på resenärernas förståelse för åtgärderna.

Ändringar kan komma att ske beroende av utvecklingen.

För mer information:
Cecilia Granath, Pressansvarig Jernhusen, 0734-39 26 21