Kontakt

Freddie Bergkvist

Projektutvecklingschef

freddie.bergkvist@jernhusen.se

070-654 48 48

Foajén – kontoret med välbefinnande i fokus

Nu tar nästa byggnad form i nya stadsdelen Södra Nyhamnen.

Kvarteret öster om Glasvasen kommer att innehålla både bostäder och kontor. Bygget startar hösten 2017 och vi beräknar att kontoren i Foajén är inflyttningsklara under 2019.

Namnet Foajén anspelar på det utmärkta läget mitt i nya centrala Malmö med kommunikationer som sträcker sig långt utanför stadens och regionens gränser. De flexibla kontorsplanen erbjuder både yteffektiva aktivitetsbaserade lösningar och mer traditionella kontor. Entréplanet fylls med publika verksamheter för att bidra till en levande stadsmiljö.

Miljösmart byggnad

Foajén är ett miljösmart hus där välbefinnande för både människor och miljö står i fokus. På taket finns till exempel en promenadslinga kantad av 26 sorters växter och 200 kvadratmeter solceller på taket som  producerar 30000 kWh/år. Det räcker för att ladda elbilar och ge belysning till takpromenaden.

Certifieringen enligt det nya systemet The WELL Building Standard® (WELL) ger ökat fokus på välmående för människorna i huset med sju olika fokusområden; luft, vatten, kost, ljus, motion, välbefinnande och sinne. De tekniska åtgärderna för till exempel akustik, dagsljus och ventilation kompletteras med mjuka parametrar som konst, kontakt med natur, aktivitetsfrämjande design men även avstressande miljöer för att ytterligare förbättra arbetsmiljön.