Jernhusen

Välkommen till Sveriges största bussterminal

Från Cityterminalen mitt i Stockholms city avgår och ankommer bussar från många platser i Sverige och till ett flertal städer i Europa. Cityterminalen trafikeras av ungefär 800 bussar och är Sveriges största bussterminal.

För dig som resenär

Ska du resa till eller från Cityterminalen Stockholm? Här finns all information om avgångar och ankomster, vilken gate bussen anländer eller avgår ifrån, bussbiljetter, butiker och annan service på Cityterminalen.

Allt om service på Cityterminalen

Busstrafik och biljetter

Från Cityterminalen avgår och ankommer ungefär 800 bussar per dag. På terminalen finns både anslutningstrafik till flyg och båt, bussar i linjetrafik och utlandstrafik. Via bussbolagen själva kan du även abonnera buss. Nedan har vi samlat de bussbolag som trafikerar Cityterminalen till olika destinationer.

Fördelarna för resenärer gör det attraktivt för bussbolag

Cityterminalen är knutpunkt för busstrafiken till och från Stockholm. Resenärer till Cityterminalen kommer direkt till Stockholms City och kan lätt resa vidare inom Stockholmsområdet eller andra delar i landet. På utresan från Stockholm är det lika lätt att komma till terminalen, som erbjuder trygga, välkomnande väntytor med sittplatser, toaletter och förvaringsboxar. Här finns också butiker, caféer och annan service.

Bussbolag som kör från Cityterminalen får bussbolagets namn och avgångar på avgångs- och ankomsttavlorna i terminalen samt på Jernhusens webbplats under Hitta din station. Chaufförer har tillgång till vilrum, pentry, dusch och toalett.

Vårt erbjudande till bussbolag

Det här får ni som bussbolag

  • En välkänd och tydligt uppskyltad lokal som blir en trygghet för resenärerna

  • Bussbolagets namn och avgångar på avgångs- och ankomsttavlorna i terminalen

  • Bussbolagets namn och avgångar på hemsidan - inklusive länk

  • Lokal för chauffören, med vilrum, pentry och toalett

  • Möjlighet för bussparkering

Det här får era resenärer

  • Varma väntrum med sittplatser, toaletter och förvaringsboxar

  • Tillgång till butiker, caféer och övrig service

  • Närhet till anslutningstrafik och Stockholm city

  • Väl skyltade avgångar och ankomster

Kontakt

Marina Berggren

VD Stockholms Terminal AB

070-236 61 00