Till innehåll
Jernhusen

Välkommen till Sveriges största bussterminal

Cityterminalen mitt i Stockholms city trafikeras av bussar till och från många platser i Sverige och ett flertal städer i Europa. Cityterminalen trafikeras av ungefär 800 bussar varje dag och är Sveriges största bussterminal.

För dig som resenär

Ska du resa till eller från Cityterminalen Stockholm? Här finns aktuell trafikinformation om avgångar och ankomster, vilken gate bussen anländer till eller avgår ifrån, bussbiljetter, butiker och annan service på Cityterminalen.

Cityterminalen Stockholm

Busstrafik och biljetter

Cityterminalen trafikeras av ungefär 800 bussar per dag. På terminalen finns både anslutningstrafik till flyg och båt, bussar i linjetrafik och utlandstrafik. Via bussbolagen själva kan du även abonnera buss. Nedan har vi samlat de bussbolag som trafikerar Cityterminalen till olika destinationer.

Fördelarna för resenärer gör det attraktivt för bussbolag

Cityterminalen är knutpunkt för busstrafiken till och från Stockholm. Resenärer till Cityterminalen kommer direkt till Stockholms City och kan lätt resa vidare inom Stockholmsområdet eller till andra delar av landet. På utresan från Stockholm är det lika lätt att komma till terminalen, som erbjuder trygga, välkomnande väntytor med sittplatser, toaletter och förvaringsboxar. Här finns också butiker, caféer och annan service.

Bussbolag som kör från Cityterminalen får bussbolagets namn och avgångar på avgångs- och ankomsttavlorna i terminalen samt under Hitta din station. Chaufförer har tillgång till pentry, dusch och toalett.

Vårt erbjudande till bussbolag

Det här får ni som bussbolag

  • En välkänd och tydligt uppskyltad lokal som blir en trygghet för resenärerna

  • Bussbolagets namn och avgångar på avgångs- och ankomsttavlorna i terminalen

  • Bussbolagets namn och avgångar på hemsidan - inklusive länk

  • Lokal för chauffören med pentry och toalett

  • Möjlighet för bussparkering

Det här får era resenärer

  • Varma väntrum med sittplatser, toaletter och förvaringsboxar

  • Tillgång till butiker, caféer och övrig service

  • Närhet till anslutningstrafik och Stockholm city

  • Väl skyltade avgångar och ankomster

Kontakt

Richard Jankler

Chef Cityterminalen i Stockholm AB

Trafikledningen