Jernhusen

AURORA utanför Stockholms Centralstation

Under april och maj genomförs en stor militärövning kallad AURORA. Övningen kommer att märkas av i stora delar av Sverige. Lördagen den 29 april kommer övningen till Stockholms Centralstation.

2023-04-27

Stockholms Centralstation Exteriör

Enligt uppgifter från Försvarsmakten placeras soldater ut vid två av ingångarna till centralstationen: utanför huvudingången på Vasagatan samt ingången på Klarabergsviadukten. Resenärer kan röra sig in och ut från stationen och väntsalarna samt butiker och restauranger har öppet och fungerar som vanligt.

Vasagatan
En pluton (cirka 40 soldater och fem fordon), en sjukvårdsgrupp med sjukvårdstält (sju soldater och ett fordon), en kokgrupp (4 soldater och ett fordon med kokvagn) samt en stab (4 soldater och ett fordon) stationeras utanför huvudingången till centralstationen på Vasagatan.

Klarabergsviadukten
Ytterligare en pluton (cirka 40 soldater och fem fordon) finns placerad utanför ingången till centralstationen.

Polisen är informerad och en säkerhetshotbedömning (Säkerhetsskyddsanalys) för övningens genomförande är gjord. Försvarsmakten har kommit fram till att inför denna övning föreligger inga moment som kommer störa den allmänna ordningen och säkerheten.

För mer information om övningen AURORA eller Försvarsmaktens närvaro vid Stockholms Centralstation, se Försvarsmaktens webbplats eller kontakta Försvarsmakten.

Kontakt

Jernhusens Presstjänst

08 - 410 626 10