Kontakt

Cecilia Granath

Pressansvarig

0734-39 26 21

cecilia.granath@jernhusen.se

Press

Jernhusens pressmeddelanden.

Januari 2020

December 2019

 • Ny resenärsservice – paketinslagning på Stockholms Centralstation

  Julen är tågresandets högtid, men också en tid med ändlösa att göra-listor och sista-minuten-inköp. Som en extra julservice till alla resenärer erbjuder därför Jernhusen och Stockholms Centralstation gratis paketinslagning i Centralhallen. Paketinslagningen är öppen fram till jul och det kostar inget att få paketen inslagna i stationens specialdesignade omslagspapper.

November 2019

 • Jernhusen säljer byggrätt för bostäder vid Malmö Centralstation

  Jernhusen har idag tecknat avtal om försäljning av en bostadsbyggrätt med MKB Fastighets AB till ett underliggande fastighetsvärde om 102 miljoner kronor där MKB också tagit över vissa delar av exploateringskostnaden. Byggrätten ligger vid Malmö Centralstation i den nya stadsdelen Södra Nyhamnen.

 • Greenpeace vinner Jernspiran

  Greenpeace övertygade juryn med ”ett hav av hopp” och hederspriset går till Sverige för UNHCR i årets omgång av Jernspiran. Två idéer som står upp för människor och miljö prisas av Jernhusen med kommunikationsytor värda 800 000 kronor.

 • Karlstads Centralstation firade 150 år med historia, framtid och fika

  Invigningen av en historisk utställning inledde 150 års-firandet av Karlstads Centralstation. Både Åsa Dahl från Jernhusen och kommunalrådet Frida Pettersson beskrev stationens betydelse för staden och framtidsplanerna för stationsområdet. Resenärerna bjöds på historielektioner, framtidsvisioner och Oscar II-tårta.

 • Karlstads Centralstation fyller 150 år

  Den 6 november ordnar Jernhusen ett kalas till stationens ära.

 • De kan vinna en takeover på Stockholms Centralstation

  Jernspirans finalister är korade. Tio olika upplevelser tävlar nu om att förverkligas i eventtävlingen som gör skillnad. Spotify, Greenpeace, Polisen och Synsam är några av finalisterna i Jernspiran 2019.

Oktober 2019

 • Delårsrapport januari-september 2019

  Ökat rörelseresultat med god värdetillväxt i fastighetsbeståndet – Den positiva trend som inledde första halvåret håller i sig. Vi ser många bra saker hända i vår förvaltning och i utvecklingsprojekten med stärkt rörelseresultat som följd, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

 • Jernhusen återköper del av obligation och emitterar samtidigt en ny grön obligation

  Jernhusen har återköpt en del av utestående obligation till ett nominellt belopp om 139 MSEK (ISIN SE0007048475). Samtidigt genomfördes en nyemission av en treårig grön obligation till ett belopp om 150 MSEK.