Till innehåll
Jernhusen

Mannheimer Swartling växer med Jernhusen i Malmö

Mannheimer Swartlings Malmökontor utökar sitt hyresavtal med Jernhusen i den stationsnära fastigheten Glasvasen. Advokatbyrån, som suttit i det miljösmarta huset sedan det stod färdigt 2016, väljer nu att utöka hyresytan med ca 820 kvadratmeter. Tillträde till de nya lokalerna sker 1 augusti 2024.  

2023-12-12

– Vi är stolta och glada över att Mannheimer Swartling nu låter sitt Malmökontor växa tillsammans med Jernhusen. Glasvasen är en av Malmös mest centrala kontorsfastigheter, som genom sin närhet till stationen gör det enklare för hyresgäster och besökare att resa hållbart. Sedan Mannheimer Swartlings inflytt 2016 har vi haft ett gott samarbete som vi nu ser fram emot att utöka och fortsätta, säger Pontus Larsson, Chef Affärsutveckling, Jernhusen.  

Glasvasen är ett miljösmart hus med fokus på låg energiförbrukning, hållbara material och teknisk innovation. Det består av fem våningar kontor och en bottenvåning med butikslokaler. Belägen på Carlsgatan utgör fastigheten en del av Södra Nyhamnen – den nya, framväxande stadsdelen intill Malmö Centralstation som Jernhusen sedan 2009 är med och utvecklar. Allt för att göra stationsområdet mer levande och det kollektiva resandet med tåg mer attraktivt.  

Möter ett förändrat behov 

Mannheimer Swartlings Malmökontor har tidigare omfattat 2 600 kvadratmeter i fastigheten och utökas nu med ytterligare 820. Advokatbyrån disponerar från och med den 1 augusti 2024 därmed 3 416 kvadratmeter kontorsyta och fortsätter att vara den största hyresgästen i fastigheten.  

– Denna utökning av våra lokaler i Glasvasen möter vårt förändrade behov och ger oss möjlighet att fortsätta integrera miljöaspekten i vår dagliga verksamhet. För oss är det viktigt att kontinuerligt bidra till en miljövänlig och ansvarsfull affärsverksamhet vilket utökningen av lokalerna i Glasvasen möjliggör, avslutar Helena Carlquist, Chief Marketing and Communications Officer på Mannheimer Swartling.  

Fakta om Glasvasen: 
  • BREEAM miljöcertifiering ”Excellent” 

  • 300 kontorsplatser 

  • 3 500 kvm glas klär fasaden 

  • 1 177 kvm gröna ytor med 42 olika örtarter på taket  

  • 5 våningar kontor samt bottenvåning med butikslokaler 

  • 1 våning under mark med cykelparkering och omklädningsrum 

Kontakt

Jernhusens Presstjänst

08 - 410 626 10