Till innehåll
Jernhusen

Peter Larsson ny medlem i Jernhusens ledningsgrupp

Peter Larsson tillträder rollen som Chef Affärsområde Depå och kombiterminaler inom Jernhusen. Han fortsätter arbetet med att utveckla Jernhusens depå- och kombiterminaler och kommer att ingå i bolagets ledningsgrupp.  

2023-02-09

Chef affärsområde depåer och kombiterminaler

Peter Larsson har arbetat inom Jernhusen sedan 2011 och har lång erfarenhet av bolaget. Han kommer senast från rollen som fastighetschef i affärsområde Depå och kombiterminaler och dessförinnan som regionchef och affärsutvecklare. Innan Peter började på Jernhusen har han bland annat arbetat på Bombardier varav ett antal år i Asien.   

- Det ska bli otroligt spännande att tillsammans med teamet på Jernhusen fortsätta arbetet med att utveckla moderna tågdepåer och stärka vår kombiaffär i nära samverkan med våra kunder säger Peter Larsson.  

Peter efterträder Micael Svensson som innehaft rollen sedan 2012. Micael lämnar rollen på egen begäran och kommer att fortsätta inom företaget i en annan roll.   

- Det känns väldigt bra att vi kan rekrytera en intern medarbetare när Peter nu tillträder rollen som affärsområdeschef och Micael lämnar över stafettpinnen. Peter har en gedigen erfarenhet och kunskap om tåg och infrastrukturen i järnvägssverige vilket är en styrka i vårt affärs- och kundarbete. Jag vill rikta ett varmt tack Micael för den fina insats han gjort för bolaget som ansvarig för affärsområdet depåer och kombiterminaler. säger Kerstin Gillsbro, vd Jernhusen.  

Peter Larsson tillträder rollen 1 april 2023.  

Kontakt

Jernhusens Presstjänst

08 - 410 626 10