Kontakt

Johanna Iivarinen

Samordningsansvarig Tvätt, fekalie och sanering

johanna.iivarinen@jernhusen.se

073-413 32 72

Tvättanläggningar

Jernhusen har fyra automattvättanläggningar som finns i några av järnvägsnätets viktigaste noder Stockholm (Hagalund depå), Göteborg (Skansen), Malmö och Helsingborg (Raus depå).

Tvätthallarna är öppna för alla, oavsett om det rör sig tvätt av lokal-, regional- och fjärrtåg, lok eller andra spårfordon. Möjlighet för att tvätta fordon finns dygnet runt alla dagar om året.

Självservicekoncept

Jernhusens tågtvättar baseras på ett självservicekoncept där antingen lokförarna eller växlingspersonalen själva väljer tvättprogram och kör sedan fordonet in i tvätten. Tvättprogram skräddarsys till varje fordonstyp och varje kund för att säkerställa bra tvättkvalité. Tvättmaskiner är integrerade till Jernhusens webbaserade GDS-system som alla kunder har tillgång till. I GDS systemet kan kunderna planera och få statistik av sina tvättar samt följa upp att tvättarna genomförs enligt tvättplaner.

ISS Facility Services är operatör

ISS Facility Services är en oberoende operatör som Jernhusen anlitar på för att sköta driften på tvätthallarna. ISS ansvarar för bl a avtal med kunderna, fakturering, kvalitetskontroll, tillsyn och skötsel, felanmälningar och kundkommunikation. Under de flesta timmarna på dygnet är ISS personal på plats eller i närheten för att hjälpa till vid behov.

Frågor?

Vill du bli kund, har du frågor/klagomål eller behöver du hjälp med växlingen, kontakta ISS. Du är också alltid välkommen att kontakta Jernhusen med frågor eller synpunkter avseende våra tvättar.