Till innehåll
Jernhusen

Stockholm Continental

Med utsikt över Riddarfjärden och Stockholms takåsar, tre takterrasser och ingång till Citybanan är Stockholm Continental en av de mest spännande fastigheterna i city.

En upplevelse på flera plan

I husets fyra översta våningar finns 18 bostadsrätter med egen eller delad takterrass och tillgång till full hotellservice. Den magnifika utsikten över Stockholms takåsar och Riddarfjärden är gemensam, likaså det faktum att man kan ta hissen ner till skybaren på plan 8, vilken också har takterrass som är öppen för allmänheten även om man inte vill besöka baren. Att ge någonting tillbaka till stockholmarna var en viktig förutsättning i utvecklingen av huset, och vad är bättre än en ny vy över staden?

I husets två gatuplan på Klarabergsgatan och Vasagatan finns det som var upprinnelsen till projektet – huvudentréerna till Citybanans nya pendeltågsstation Stockholm City. Via entréerna kommer man redan nu ner till tunnelbaneplanet och vidare till centralstationens alla tåg, bussar och Arlanda Express. Stråket mellan de två entréerna som också rymmer tre butiker fungerar även som en genväg mellan gatuplanen. Kollektivtrafiken har kommit närmare city.

  • 19 våningar, varav 16 ovan jord mot Klara Västra kyrkogata

  • 3 takterrasser, varav 2 kan nås av allmänheten

  • Fyra takhöjder, 34 m, 44 m, 52 m och 62 m

  • Funktioner: stationsentré, hotell med konferens, barer och restauranger, butiker samt bostäder

Kontakt

Cecilia Pettersson

Chef Affärsområde Projektutveckling

0705-93 13 80